קביעת המזוזה באופן ששם שד-י נראה בחוץ

שאלה:

שלום וברכה,

רציתי לשאול האם השקי במזוזה צריך להיות ממול הנרתיק, והרי לא כולם הם שקופים, הרוב לא שקופים אז איך אפשר לשים ממול וגם לדעת לאחר זמן אחרי שהכניסו שזה לא התהפך?

יישר כח וערב טוב.

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לדעת שהמנהג לקבוע את המזוזה באופן שהשם שד-י הוא כלפי חוץ אינו מעכב, והוא מנהג בעלמא, ראה דרכי משה סי' רפח ס"ק ג. בש"ה אגב כתב שלכן מנהג טוב לקחת בית מזוזה שקוף שיראה השם בחוץ, אבל זה כמובן מתאים רק לחדר כמו סלון מטבח ולא חדר שינה. למעשה בקנה בושם ח"ב סי' צה נראה שכאשר הבית מזוזה אינו שקוף כלל לא מתקיים דין זה ואעפ"כ לא הקפידו על כך. ממילא, ודאי לכתחילה מקפידים להכניס כך שיהיה כלפי חוץ, ועוטפים את המזוזה במספיק ניילון כך שהיא לא תסתובב בפנים מעצמהאלא תהיה לחוצה בתוך הבית, אבל לזכור שזה לא מעכב. ומנהג בעלמא הוא.

ערב טוב ומבורך.