ערבית בשקיעה ביום חול לאשכנזי

שאלה:

אני אשכנזי ,ובשכנותי הרבה ביכ"נ ספרדים שמתפללים ערבית מיד בשקיעה.
בשגרה איני מתפלל איתם אלא מאוחר יותר.
השאלה כאשר יש לי צורך מיוחד להקדים, והתפללתי מנחה גדולה, האם אפשר?

מצאנו במשנ"ב קולא כזו באם אחרת לא יהיה מנין. האם אפשר להשליך מזה גם למצב של אדם יחיד שיש לו איזה צורך

תשובה:

אינני יכול להשיב לך, זה מאוד תלוי ברמת דוחק השעה, אבל בודאי כדאי להתאמץ מאוד ללכת מאוחר יותר, שכן בני אשכנז נהגו להקפיד גם בימים נפרדים שלא לעשות תרתי דסתרי בענין זה, וכפי שציינת נכון.