מי שאינו יכול להניח תפילין של ראש

שאלה:

אדם שעבר ניתוח בראש ולא יכול להניח תפילין בראש האם יהיה מנוע לנהיח תפילין בידו ?? או שמצווה להניח לפחות בידו אם לא בראשו

תשובה:

שלום וברכה

אין קשר בין שתי המצוות, וברור שגם מי שאין לו תפילין של ראש או שהוא מנוע מלהניחן [אם אפשר על התחבושת יש להניח ללא ברכה כמבואר בסי' כז באריכות], מניח תפילין של יד בברכה.

רפואה שלמה!

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפילין סימן כו

סעיף א

אם אין לו אלא תפלה אחת, מניח אותה שיש לו ומברך עליה, שכל אחת מצוה בפני עצמה. והוא הדין אם יש לו שתיהם, ויש לו שום אונס שאינו יכול להניח אלא אחת, מניח אותה שיכול.

סעיף ב

אם אינו מניח אלא של ראש לבד, מברך עליה על מצות תפילין לבד. הגה: ולדידן דנוהגים לברך בכל יום שתי ברכות, מברך על של ראש לבד שתי ברכות, ואם מניח של יד לבד מברך להניח לבד, (טור).