הדבקת סימניה בשבת

שאלה:

שלום, ראיתי בפוסקים שמתירים בשבת להוציא את הסימניה שדבוקה לדף ולהדביק אותו במקום שסיים ללמוד בו. השאלה מה הדין בספר כזה שאני לומד בו רק בשבת, וההדבקה שלו כשאני מסיים ללמוד תהיה רק עבור שבת הבאה, האם הדבר מותר. תודה

תשובה:

אני מניח שגם שבוע זה עוד בסדר. כיון שהסימניות האלו מיועדות להדבקה והסרה כל הזמן אין בכך איסור קורע ומותר להסיר אותן בשבת, אלא אם כן הן מיועדות להשאר שם זמן ארוך. מטעם זה נראה שגם אין בכך איסור מחיקה כאשר הן על אותיות, כיון שהן לא נעשות חלק מהנייר שתחתיהן היות והן מיועדות להשתמש בהן באופן זה.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כח סעיף ח.