פתיחת חלון מול חלון

שאלה:

שכן ממוצע בנה תוספת לבית. עשה חלון שבדיוק משקיף לתוך חדר השינה שלי. האם הוא חייב לסגור אותו

תשובה:

שלום וברכה,

בזמנינו נהגו להקל בפתיחת חלון מול חלון וכתב התוי"ט (פ"ג מ"ז): "שכל שהורגלו הכל בכך, ואין נמנעים מכך והכל צריכין לזה, עשו את מי שאינו רשאי כרשאי" וכן בשו"ת מהריט"ץ רנג :כשיש ריחוק בין הבתים אם יש מנהג בעיר הולכים אחריו וכן בשו"ת שמש צדקה שכשאין הנזק גדול ותדיר מועיל מנהג.

ועוד שבזמנינו במקרה שיש כבר הרבה חלונות שרואים מהם את הבית של השכן, זה דומה למקרה שרואים כבר מרה"ר שבין כה צריך להצניע עצמו מפני אנשים שעוברים ברה"ר ויצניע עצמו על ידי ווילונות ותריסים.

אמנם במקרה ורואה את שכנו גם בלי כוונת התבוננות אין מועיל בזה המנהג ויכול לעכב שלא יפתח חלון כזה כנגדו.

בהצלחה.