פלפלים ערבה צפונית

שאלה:

שלום,
לגבי ערבה צפונית, קניתי פלפלים מערבה צפונית, ולאחר בירור החלטתי להחמיר(כגרי"ש)ולא לאכול ולהשתמש בהם, האם עברתי על איסור כאשר קניתי אותם מהירקן? כמו כן כיצד עליי לנהוג בהם כעת, לתת להם להרקיב ולהשליכם אח"כ לפח?

תשובה:

עד לתאריך י"א כסלן לא יהיו בשוק פלפלים באיסור ספיחין, כרגע הנושא הוא רק קדושת שביעית ואיסור סחורה, לכן אין צורך להמנע מלאכול, אלא רק לנהוג בהם קדושת שביעית [פח שמיטה]. בקנייה לדעת הגרי"ש יש איסור סחורה.