לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מזוזות – איך נדע מה טוב?

שאלה:

שלום וברכה,
לאחרונה התחלתי לברר בקשר למזוזות ואני מאוד מאוכזבת (בלשון המעטה), יש התחושה שיש בתחום הזה מסחרה אחת גדולה ושוק פרוץ לגמרה, מי שעוסקים בתחום מנצלים את החוסר ידע של אנשים במזוזות ובמיוחד של חילונים שאין להם מושג ולו חצי מושג בדבר. איך אנחנו אנשים שלא מבינים אבל ישרים יכולים למצוא מישהו ישר והגון שלא מחפש לעשות עוד כמה ג'ובות מהצד על חשבון התמימות וחוסר הידע שלנו ? תודה

תשובה:

נראה לי שאת קצת מגזימה… אבל נכון הדבר שחובה לקנות אצל סוחר ירא שמים, ולא רק בגלל הנושא הכספי שהזכרת, אלא בעיקר בגלל שלעולם לא תוכלי לדעת על כשרות המזוזות אלא מפיו, ולכן חשוב שתדעי שהוא אדם נאמן. אינני יודע היכן את גרה בארץ, תתיעצי עם רב מקומי המוכר לך שימליץ לך על סוחר הגון וירא שמים שיתן לכם לפי רמת ההידור שאתם מסוגלים לשלם [מזוזה כשרה יכולה להתחיל בסכום של 50 ש"ח ליחידה, ולהגמר במזוזה מהודרת מאוד שעולה 400 ש"ח כל אחת].

 רק חשוב להזדרז, אסור להשאיר בית ללא מזוזות בכל פתחיו [למעט שירותים].

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ברצוני לחזק את דברי הכותבת. גם אנחנו נתקלנו באותו הקושי ואני מכיר קצת מקרוב את העניין ואת צודקת שמזוזות זהו אכן תחום מאוד פרוץ, מסתובבות בשוק הרבה מזוזות פסולות ואנשים לא יודעים. אני ממליץ לך לדבר עם רב שאת סומכת עליו ומכירה ושהוא כבר יפנה אותך לאן שצריך. בהצלחה

  2. לקנות רק מהסופר סת"ם בעצמו ישירות!!!
    בעל תעודה של משמרת סת"ם כלשהי!!!
    לא משום סוחר, אלא אם כן הוא רב פוסק בתחום,
    אחרת אין שום מושג, לא בכתיבה, ולא בהלכות סת"ם ואין לו שום סמכות לומר שהמזוזות שהוא מוכר הן טובות או מהודרות ואפילו לא שהן כשרות. כל מה שהוא יכול לומר זה רק שהוא קנה אותן מסופר סת"ם לא יותר מזה.