גריפת עלים לנקיון הגינה בשמיטה

שאלה:

אני עובד אצל משה בגינה ועכשיו בשנת השמיטה יש דברים שלא ברורים לי
יש עלים שנופלים על האדמה מהעץ חלק מהעלים נופלים על צמחים ויש חלק שנופלים בשטח ריק שיש בו רק אדמה ומשה מבקש לי שאני ינקה את העלים וטוען לי פעם אחת משום שהוא רוצה נקיון ופעם אחת בגלל שהאדמה צריכה לנשום וזה מקלקל. האם מותר לי לעשות מה שמשה מבקש
נ.ב. השאלה למה אדמה צריכה לנשום אם כדי להצמיח או משהו אחר יכול להיות שבזה תלוי התשובה,. אני לא חקלאי אז אני לא יודע
אשמח אם תענו לי תודה

תשובה:

אם רגילים בדרך כלל לנקות מעלים כדי שיהיה נקי, ניכר שהכוונה לנקיום ומותר, אבל אסור להוציא אבנים, ולא לעשות פעולות אחרות של השבחה.

מקורות:

משפטי ארץ עמ' 78.