קבלת ריבית מהמדינה

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לקבל ריבית מהמדינה, כגון שגבו מס יותר ממה שמגיע להם, וכשמחזירים, מחזירים בתוספת ריבית, האם מותר לקבל.
כמו"כ לדוג' מי שנאלץ להפקיד ערבות בגלל דיון בבית משפט, מקבל בחזרה את כספו עם ריבית, האם מותר לקבל.
באם אכן אסור, אבל אין אפשרות לא לקבל, כי הם מפקידים את זה ישר לחשבון ואין אפשרות להתנגד, מה צריך לעשות עם הכסף?

תשובה:

שלום וברכה,

ראה עלון המשפט גיליון מספר 92 מאמר נרחב שאין איסור ריבית בהלווה למדינה, ולכן מותר לקחת מהם את הקרן עם הריבית. ובנוסף, למדינת ישראל יש היתר עסקה.

בהצלחה.