פרסום ביום חול שנכנס לשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני עוסק בשיווק דיגיטלי ברשת בחברה גדולה(חשוב לציין מראש שאני שומר שבת ולא עושה שום פעולה כלשהי בזמן זה אלא רק בימי חול).
כחלק מהתפקיד שלי אני נדרש לעשות קמפיינים פרסומיים שמוגדרים לפרק זמן קצוב(שבוע, חודש וכד').
1. האם מותר לי לעשות קמפיינים שנכנסים מיום חול לתחום שבת?(חשוב לציין שהקמפיין לעולם יופיע רק אם אדם מחלל שבת ונכנס לאתר מסוים, כלומר אין בכוחו לפעול ללא הפעולה של מחלל השבת).
2. במידה ויבקשו ממני לעשות פרסום ספציפי ליום שבת האם זה מותר?
3. במידה ואעבוד כעצמאי עם עסק פרטי שלי ולקוחות שאינם שומרים שבת ירצו שאעשה עבורם פעולות פרסום שיופיעו בשבת האם מותר לי לעשות זאת?(כמובן בימי חול).

כיום אני בעל תשובה כ-10 חודשים ואני נורא אוהב את העבודה שלי ואת תחום השיווק ואני מרגיש שחרב מונחת על צווארי משום שכל עולם השיווק בנוי בצורה כזאת בעידן הדיגיטלי.
אודה לעזרה בעניין.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהאתר פועל גם בימות החול רק שהוא אינו נסגר לפני שבת, אתה יכול לבצע אותו, בעלי החברות תפקידם לכתחילה למנוע אפשרות חילול שבת ויש דרכים לעשות זאת, אבל זה לא תפקידך, וראה כאן מה שכתבנו בענין זה.

בהצלחה רבה מאוד בדרכך הנפלאה!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. סליחה על בורותי אך לא לגמרי הבנתי את כל התשובה על שאר הסעיפים שפירטתי.
    אודה לכם מאוד אם תוכלו להשיב על הסעיפים בכדי שאוכל להבין את הדברים.
    מראש מתנצל על טורח כתיבת התשובה אך איני רוצה שיישאר בליבי ספק בעבודת הבורא.