להחזיר זיכוי אחרי שביטל את המקח

שאלה:

קנינו מיקסר והיה מבצע שמקבלים תלושים לקניה בשוי 300 ש"ח לסולתם, לכל רוכש. באותו יום כבר מימשנו את התלושים, אך בסוף אשתי החליטה להחזיר את המיסקר (עוד לא היה בשימוש) כי רצתה דגם אחר. קיבלנו זיכוי מלא חזרה באשראי, אבל התלושים שקנינו הפקיד שקיבל את ההחזר לא ידע כיצד ומה עושים עם זה… האם חייבים להחזיר? וכמה? (כיון שהתלושים הייתה תרמית בפני עצמו כי בחנות של סולתם היו שני מחירים למי שקונה בכסף ולמי שקונה בתלושים פי 3 מהמחיר! יוצא שבאמת התלושים היו שווים רק כ 100 ש"ח)

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהחזרתם את המוצר המקח בטל לגמרי, ולכן צריך להחזיר את התלושים. אין צורך להחזיר את שווי שכתוב ע"ג התלושים כיון שבאמת שווים הוא רק 100 ולא 300. הטוב ביותר שתפנו את השאלה לחנות שקיבלתם את התלושים, והם יפסקו לכם אם אתם צרכים להחזיר את התלושים.

בהצלחה.