שיעור מעקה

שאלה:

האם שייך דיני לבוד במעקה ובעזרת נשים? לכאורה ע"פ סברא לא כיון שיש את העניין של "כי יפול הנופל ממנו" ו"והיה מחניך קדוש".

יש אצלינו מרפסת שקנינו את הבית לא מדדתי את המעקה אך אשתי מסברא בעלמא טענה שזה מדי נמוך והיא הורתה לגוי שסידר שיוסיף עוד חתיכה לגובה. לאחרונה החלטתי למדוד וגיליתי נתון מעניין. המעקה המקורי הינו יותר מעשרה טפחים לשיטת ר' חיים נאה אך פחות משיעור חזו"א. התוספת אכן משלים לשיעור חזו"א אך הוא מרוחק מהאורגינלי יותר משלושה טפחים של ר' חיים נאה. כך שיוצא לשיטת ר"ח נאה אין צורך בתוספת ואילו לשיטת החזו"א זה לבוד…

האם זה בסדר להשאיר ככה?

תשובה:

שלום וברכה זה בסדר גמור, כיון שכרגע אין חשש סכנה וזה הקובע העיקרי בדין מעקה. מה גם שממה נפשך יש לכם מחיצה.

לגבי מחיצה בבית הכנסת זה ודאי לא מועיל, כפי שאתה מבין שאם אשה תלבש בגדים בהתבסס על דין לבוד זה לא יהיה צנוע.