ברית כרותה לשפתיים

שאלה:

שלום וברכה,
מובא בכמה מקומות בש"ס העניין של ברית כרותה לשפתיים או כשמדובר באדם צדיק זה נאמר כ'שגגה היוצאת מיפי השליט' והובא באחד המקומות בש"ס שדבר זה נאמר בין על דבר טוב שאדם אומר ובין על דבר רע (מועד קטן יח א גבי ונשתחווה ונשובה אליכם ואסתייע מילתא) ורציתי לשאול האם טוב לו לאדם לדבר תמיד טוב ואף לומר אני ברוך השם בריא וחכם גדול בתורה ועשיר וכו ויסתייע מילתא בעז"ה או שיש בזה קצת משום מדבר שקר תרחק

תשובה:

שלום, אינני יודע, אבל מסתבר שאחת המצוות החשובות בתורה זה לנהוג בדעה בינה והשכל, ובכלל זה שלא לדבר סתם דברים בטלים בשביל ליצור סגולות… עיקר הענין להזהר מדיבר שאינו נכון וטוב, ולא להוציא רע מפיו בחינם.

אכן, אם דיבורים כאלו משפיעים עליו נפשית לטובה, נניח אדם שסובל מדימוי עצמי נמוך, וכחלק מהעבודה שהוא עושה בענין הוא מדבר דיבורים כאלו, זה טוב.

בשורות טובות ושבת שלום.