להתנות עם המלווה שיחזיר מטבע שיותר סחיר

שאלה:

הם יש איסור להלוות ללוה בתנאי שיחזור בכסף שעובר לסחר למשל א) יש שטר אירו של חמש מאה אבל אינו עובר לסוחר ונתנו ללוה ע״מ שיחזור לא בשטרות של חמש מאה. משל ב) יש שטר ישן במדינה ויש חדש הישן יצא מהשוק הרגיל (דהיינו לשלם בחנות אבל לא בבנק ודואר ) בעוד שנה והמלוה נותן ללוה שטר ישן ובתנאי שמחזירו רק בשטר חדש ואז רק יהיה חצי שנה ששטר ישן אפשר לשלם בשוק הרגיל.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להלוות על מנת שיפרע לו במטבע עובר לסוחר כיון שהערך שלהם הוא שווה וזה לא מטבע יותר יקרה. ובפרט בזה שהכל נחשב למטבע והרי זה הלוואה של מטבע במטבע.

בהצלחה.