בדיקת קורונה ביום שישי

שאלה:

שלום רב,
ביצעתי בדיקת קורונה ביתית ויצאתי חיובית.
יש לי גם תסמינים ואני כמובן בבידוד ביתי .
עמ שהבידקה תוכר לצורך ספירת ימי הבידוד היא חייבת להעשות במעבדה (pcr).
האם במצב המתואר מותר לי לבצע את הבדיקה בשישי שסבירות גבוה ביותר כי יעבדו על הבדיקה ותוצאותיה בשבת ואף יש סיכוי שאקבל הודעות בשבת
עד היום כל בדיקה שביצעתי בבוקר הגיעה לא לפני 9 בערב.
תודה על המענה

תשובה:

אין לבצע את הבדיקה ביום שישי, כיון שאתה בלאו הכי יודע שאתה חולה ואתה בבידוד, ואין כל הצדקה שיחללו שבת לצורך צימצום מספר ימי הבידוד.

רפואה שלמה ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בזה יש לי חשש שהוא "ילמד זכות על עצמו שאינו חולה" וילך לבית הכנסת, אדם שעושה בדיקה וכ"ש כשמקבל תוצאה חיובית, נזהר יותר, וכיון שהם מצידם מותרים לבדוק, יש יותר להקל. אמנם ברור שאדם נבון שיודע להזהר ולא יוצא, ומתנהג כמו ודאי חולה, לא יעשה בכל מקרה ביום שישי….