העברת חול בשנת שמיטה לקבורת חתולה

שאלה:

שלום רב,
מחילה על השאלה, אולי יראה קצת מוזר אבל בכל זאת.
להוריי היתה חתולה מבוגרת שנפטרה לפני מס' חודשים, קברנו אותה בחורשה ליד הבית. ( מאופי השאלה ניתן להבין שהייתי מאוד קשור אליה).
לאחרונה ישנה שקיעה מועטה של האדמה בקבר. האם מותר בשנת שמיטה לקחת חול ממקום סמוך ולהעבירו לקבר שלה?? יש לציין שאין בפעולה הנ"ל עקירה של צמחים או דומה . תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

אפשר. אני משוכנע שכאשר אתה לוקח חול ממקום מאוד מסויים ולא מיישר את הקרקע כולה וכו', ניכר שפעולתך לא מיועדת להשבחת הקרקע, אלא ללקיחת החול בלבד.

בשורות טובות, ורק שמחה בלב תמיד.