הוצאת ביציות בשבת

שאלה:

בס״ד
שלום וברכה !
אשה שעושה טיפול פוריות וצריך להוציא הביציות בשבת האם מותר ?! רק לציין שקיימו כבר פריה ורביה
נא לציין מקרורות

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שאין מקום לעשות זאת. מעבר לדיון על עצם הנושא אן נחשב כעקירת דבר ממקום גידולו, ועוד אפשרויות לדיון, ואפשר שיש גם חשש עשיית חבורה וכו'] הרי אין מציאות היום שפעולה כזו תעשה בלי כמה וכמה חילולי שבת, כתיבה תאורה מחשב וכו', זה פשוט, אז מה ההיתר? גם לא הבנתי למה דוקא שבת, ונניח ששי בזה עדיפות מחמת סיטואציה כזו או אחרת, מה מחייב דוקא בחודש זה? ברור שאין להתיר.

שיזכו לזרע בר קיימא בנקל ובשמחה.