פיצוי בגין תאונת רכב

שאלה:

נהג פגע ברכבי וגרם לטוטל לוס (אובדן הרכב). ב"ה פגיעת גוף קטנה בלבד.
יש מחירון לרכב לפי השמאי הידוע לוי יצחק. עקב הביקוש הרכב לסוג רכב ספציפי זה וההיצע הנמוך, מחירו בשוק גבוה בהרבה מהסכום שנוקב השמאי. איש מקצוע שעזר לנו לחפשו, השיגו עבורנו לאחר חצי שנת חיפוש ב 8,000 ש"ח מעל מחיר המחירון. יצוין שגם בתוספת מחיר זה קשה מאוד להשיגו.
חברת הביטוח מוכנה לשלם לנו, בהתאם לתנאי פוליסת הביטוח, את מחירון הרכב לפי השמאי לוי יצחק.
השאלה: האם בעל הרכב שפגע ברכבי חייב לשלם לי את הפסד 8,000 הש"ח שנגרמו לי?
אציין שהפער בין מחיר השוק למחיר שנקב השמאי, מוכח בעליל, כעת, שאנו מחפשים רכב זהה ובכל פרסומי מכירת הרכב והחנויות שמוכרים אותו, הם מציינים שקשה ביותר להשיג סוג רכב זה ואם יימצאו יעלה אלפי שקלים מעל זה הנקוב במחירון השמאי.

תשובה:

שלום וברכה,

המזיק חייב לשלם לפי המחיר של הנזק שעשה, יש להעריך את השמאות לפי המחיר בשוק ולא לפי המחירון של לוי יצחק. ולכן אם הרכב הישן שניזוק עולה יותר מהמחיר שנקבע בשמאות של לוי יצחק, והביטוח מכסה רק לפי המחיר של לוי יצחק, המזיק יצטרך להוסיף את ההפרש. אבל חשוב לציין שיש לשום את הרכב שניזוק ולא את הרכב החילופי שרכשתם, ולכן אם רכשתם רכב זהה אבל שנה יותר מתקדמת המזיק לא צריך לשלם את ההפרש.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן קג סעיף א.