להכניס עציץ הביתה בשמיטה

שאלה:

יש לי צמח על חלון על שיש פונה החוצה
עציץ אחד לא נקוב כלל
והשני נמצא על צלחת
האם אני יכולה להכניס אותם פנימה לבית
או להוציא למרפסת סגורה

תודה

תשובה:

לקחת עציץ נקוב או ספק נקוב ולהפחית את יניקתו, לעשותו שאינו נקוב ובתוך בית, בודאי אפשר. רק לכתחילה יש לדאוג שגם במקום החדש ישאר שאינו נקוב [כלומר שגם תחת הענפים למטה יהיה הפסק, לחשוש לסוברים שריצוף הבית אינו מהווה הפסק ליניקה [בפרט בקומת קרקע החמירו בכך].

מקורות:

לגבי ההגדרה של עציץ בתוך הבית ראה מנחת שלמה סי' מא שמחלק בין קומת קרקע לאלו שעליה, ולעומתו בקובץ תשובות להגרי"ש אלישיב ח"א סי' רלב שמחמיר בכל הקומות, וע"ע שו"ת שבט הלוי ח"ו סי' קסז, ודעת המקילים בכל האופנים בס' חידושים וביאורים זרעים ח"ב סי' יא אות ח.