תפילות להפלגה בטוחה

שאלה:

אני מתכנן לצאת להפלגה באוניית תענוגות בריטית גדולה בחו"ל למשך חודש ימים. ביקשתי מהם שיכינו לי ארוחות כשרות במיוחד (בתוספת תשלום) כי אני רוצה לשמור על כשרות גם כשמסביבי כולם גוים ואוכלים טרף.

עכשיו זה מסע מאוד ארוך וזה בים ומעולם לא הייתי בים ואני רוצה שאלוהים ישמור עליי, אין שם בית כנסת כמובן, כי זאת אוניית תענוגות של גוים.

איזו תפילה אני יכול להגיד שאלוהים ישמור עליי במהלך ההפלגה, שלא יקרה לי או לאונייה כלום כל עוד אני נמצא בתוכה? "תפילת הדרך" רגילה?

תשובה:

שלום וברכה

תקבל על עצמך להתפלל שם כל יום את שלושת תפילות היום וכמובן שחרית עם תפילין, וזה יועיל בעזרת ה', על כך הקפידו אבותינו ואבות אבותינו זה 3500 שנה בלי להחמיץ. כמובן גם תגיד ביום הראשון תפילת הדרך.

מה הכוונה ביקשת שיכינו כשר? מי מפקח על זה? מה הם יודעים מה זה כשר? לא הבנתי אותך. אל תעשה פשרות וויתורים בענין הזה, שווה לצום ולאכול רק תפוחי עץ וקרקרים שאתה מביא איתך, ולא להכשל חלילה לעולם במאכל קטן אסור.

חובה לברר זאת היטב היטב.

לא לשכוח את שמירת השבת בקפדנות גם באוניה.

בשורות טובות ונסיעה טובה.