ריבית בתשלום בכ. אשראי

שאלה:

האם מותר לראובן לתת לשמעון כרטיס אשראי ושמעון עושה בזה חיוב לחנות שלו כאילו ראובן קנה נגיד אלף שקל( ואז הוא משלם לחברה אגרה על תשלום ושמעון מקבל מהם קצת פחות מאלף שקל ) וכשמגיע הזמן לראובן לשלם החשבון אשראי שמעון משלם ישר לחברת אשראי. והשאלה שראובן מרויח מכל הסיפור נקודות או הטבות של חברת אשרי או מקבל על כל שקל סוף שנה חצי אחוז

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין מדבריך ששמעון משתמש בכרטיס אשראי בסכום אלף ש"ח ומחזיר ללווה אלף ש"ח. אם כך אין איסור ריבית כיון שהוא פורע כפי מה שלקח מהלווה. למרות שבפועל הוא לא מממש את כל האלף כיון שצריך עמלות, אבל מצד המלווה והלווה אין איסור ריבית.

העובדה שהמלווה מרוויח נקודות מחברה האשראי לא נחשב לריבית. כיון שזה בגלל השימוש בכרטיס וגם שזה לא מלווה למלווה.

בהצלחה.