ראש כולל שלא משלם לאברך את התקצוב של הדתות

שאלה:

למדתי בכולל חודש וחצי ושאר הזמן הייתי בכולל אחר. הייתי רשום בדתות בכולל הראשון. פניתי אל ראש הכולל לבקש את דמי הדתות שקיבל עבורי גם בחודשים שלא נכחתי וסירב לתת בטענה שלא נפרדתי ממנו והוא מקבל ממשרד החינוך את הדתות לכולל ואם היה ביקורת (שלא היה בזמן הקורונה) לא הייתי נוכח. האם הוא צודק לפי דין?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי דין הראש כולל צודק, כיון שלפי ההנחיות של משרד החינוך התקצוב שייך לראש כולל ולא לאברך, הם מתנים שתשלום לראש כולל עבור האברכים שמחזיק, וכל הדו"ד שלהם הוא מול הראש כולל. ולכן ראש כולל שמונע את התשלום מהאברך לא גוזל את האברך. [יתכן והראש כולל נהג לא יפה, אבל  גזל אין כאן].

בהצלחה.