התפשרו על סכום ההלוואה מספק ואח"כ נמצא השטר

שאלה:

בס״ד
שלום וברכה !
נשאלתי אדם שחייבים לו כסף והיה לו שטר הלואה ואבד ממנו ולא היו בטוחים בסכום ונקבו סכום משוער ושולם ולאחר זמן נמצא השטר האם רשאי לתבוע ההפרש ?!
נא לציין מקורות

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שנמצא השטר בטלה הפשרה. וכמבואר בשו"ע שאם התפשר בגלל שלא היה לו ראיה או שטר, ואח"כ מצא שטר או עדים הפשרה בטילה.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט סימן יב

סעיף יד

 הכופר בפקדון, ונתפשר עמו ומחל לו, ואח"כ מצא עדים, יכול לחזור בו.

סעיף טו

והוא הדין למי שנתפשר מפני שלא היה לו ראיה או שטר, ואחר כך מצא.