השתתפות בסעודת חג ההודיה

שאלה:

שלום, אני חי בארה"ב ונשוי לגיורת . הוזמנו לסעודת חג ההודיה אצל משפחתה שהיא נוצרית . האם מותר להתארח? ואם כן מה עלי לעשות כשהם מברכים ?

תשובה:

שלום רב.

סעודה זו אינה אסורה מדין השתתפות בעבודה זרה לפי שהיא אינה קשורה לדתם, אף שבעל נפש חייב להתרחק מכל שמחה ביום חגיהם. אולם, אם המסיבה נעשית באופן שניכר שהיא לכבוד חג ההודיה, ובפרט שאוכלים מאכלים המיוחדים אצלם ליום זה, יש בכך משום חוקות הגויים. לכן נראה, שצריך לעשות מה שאפשר כדי להמנע מהשתתפות במסיבה, כמובן, בעדינות ובנעימות שלא לפגוע בהורים, ואם אין ברירה יש על מה לסמוך להקל.

כמובן אני מניח באופן ברור שאתם לא יכולים לאכול שם כלום, הכל מאכלי טריפה.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה אבהע"ז ח"ב סי' יג, ובח"ה סי' כ.

הצטרף לדיון

תגובה 1