הגעלת כלי מטבח שמיוצרים בישראל

שאלה:

שלום הרב,
האם כשקונים כלי מטבח שמיוצרים בישראל יש להגעילם (בנוסף לטבילתם)?
ומה הדין אם מדובר במחבת/סיר טפלון? (אשמח לשמוע בשני המקרים גם אם מיוצר בישראל וגם אם מיוצר בחול)
תודה

תשובה:

שלום וברכה

נדיר למצוא היום כלים שמיוצרים בישראל, גם מה שמשווק בארץ ותחת מותג ישראלי בדרך כלל מיוצר במזרח הרחוק וכדומה. לכן טבילה ודאי צריך, לגבי הגעלה, מעיקר הדין אין צורך בהגעלת כלים חדשים כלל, יש נוהגים בכלים מבריקים לעשות הגעלה מחשש שמא ההברקה נעשתה בחומרים אסורים, אבל זו חומרא בלבד ולא חיוב, כיון שבבודאי זה הכל פגום ממאכל, ומעורב בחומר כימי, אם בכלל יש שימוש בחומרי הברקה מבעלי חיים.