לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איסור ריבית ברכישת מנוי חודשי/שנתי

שאלה:

יש אפליקציה מאוד טובה שעוזרת בחשבון הווסתות ושולחת תזכורות מתי ימי הפרישה לפי כל הדעות ומתי אפשר לנסות לעשות הפסק וכן בימי הליבון תזכורות יומיות לבדיקות עם זמני הנץ והשקיעה שלא ישכחו ויפספסו יום your-home.co.il הם גובים תשלום כדלהלן מחיר חודשי 18 ש"ח לחודש מנוי שנתי 186 לשנה שזה יוצא פחות מהמחיר החודשי כפול שנים עשר ואפשרות שלישית זה 744 ש"ח מנוי לכל החיים מה שאומר משלמים ארבע שנים מראש ומקבלים ללא הגבלה. האם שני האופציות האחרונות לא מהווים שאלה של ריבית/הקדמת המעות?

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה שלך קיימת בכל רכישת מנוי חודשי או כרטיסיה שהמחיר זול מתשלום יום יומי, ומדוע אין בכל אלו משום איסור ריבית. פוסקי זמנינו סוברים שרכישת מנוי או רכישת כרטיסיה, הוא כדי להבטיח לקוחות וההוזלה לא באה בגלל הקדמת המעות אלא כדי להבטיח לקוחות, שאם יש רוכש שרכש מנוי חודשי/שנתי מובטח לו הלקוח. וכן לקוח שרכש עשרה כניסות הרוויח לקוח שרכש עשר כניסות.

ומאחר ומדובר בריבית דרך ממכר, גם אם כוונת המוכר כדי להרוויח מעות ומוזיל, אך כיון שלא ניכר שעושה כדי להרוויח כסף אלא כדי להרוויח לקוחות יש להתיר בריבית דרך מקח.

ולכן אין איסור לרכוש מנוי חודשי או מנוי לכל החיים.

בהצלחה.