רישום מלגה כדמי לידה

שאלה:

האם מותר לרשום מלגה בעקבות לימודים ממוסד שתפסק בזמן הלידה [לא דווקא מחמת הלידה] כתלוש לגבי דמי לידה מהמדינה .
אם המצב שכל התשלום באוטובוסים הוא עובר למדינה זה סיבה להתיר ליסוע ולשלם פעם אחרת אולי אין מהמדינה לפחות גוזל על מנת למיקט או

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי בדיוק במה מדובר. בכל אופן אם מדובר שרישום אפקטיבי הרי זה גזל ואסור להוציא כספים מהמדינה שלא כחוק. אם מדובר שאישור חוקי שניתן כדין, אין איסור בדבר.

אסור לעלות ללא תשלום ולכן יש בדבר משום איסור גזל.