ממזרות מדרבנן

שאלה:

שלום רב,
נאמר פה פעמים רבות כי אין ממזרות מדרבנן לילדי אישה ובועלה לאחר שנישאו.
ישנו פסק דין רבני שמופיע באינטרנט 74560/2 מבית דין רבני באשקלון שבו יש דיון שלם לגבי האם הילדים של אותם נדונים הם ממזרים מדרבנן או לא. אם זה ברור שאין ממזרות מדרבנן לאותם ילדים של אישה ובועלה מדוע ישנו דיון כל כך ארוך וניסיון למצוא פיתרון לכך באותו פסק דין?
אשמח להבהרה
תודה רבה!!!

תשובה:

שלום רב,

עיינתי מפסק הדין הנ"ל ולא ראיתי שהביאו צד להחמיר אלא רק סיכמו את הסוגיה מהיכן נולד הנידון ומהי המסקנה. כלומר, ברור שבמקרים הרגילים בולד מהבועל אין ממזרות מדרבנן. ומעבר לזה המחלוקת העקרונית של הרא"ש והרי"ף והאם גזרו גם בזנות או לא (לגבי אישה שנעלם בעלה ונישאה לאחר או יבמה שנישאה לאחר בשוגג בלי חליצה). להלכה פוסקים שאין ממזרות כדין ספק דרבנן להקל, וכך גם נקט הרב אלישיב בח"ג סי' רז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על המענה!!!
    כלומר, גם אם האישה נישאה לבועל ונולדו להם ילדים אז הם לא יהיו ממזרים מדרבנן?
    הההדגשה היא על כך שהאישה נישאה לבועל!!
    אשמח לתשובה