כתובה דיגיטלית

שאלה:

האם תיתכן תוקף לכתובה בצורה דיגיטלית, קובץ במחשב עם חתימות במחשב שיהיה אצל האישה? תודה.

תשובה:

שלום רב,

לא מאמין שזה יספיק. כלומר, אני לא יודע מה מידת הבטחון של האישה בשטר כזה ומה תוקפו. לכאורה המקסימום שניתן להפיק מקובץ דיגיטלי זה אימות שאכן החותם הוא זה שחתם (וגם זה אני לא בטוח) אבל תוקף של שטר עם שני עדים על כל המשתמע שאני לא מאמין שאפשר להשיג עם משהו דיגיטלי. שטר אי אפשר לטעון פרוע – שטרך בידי מאי בעי?. קובץ דיגיטלי לעולם לא נוכל לזה. ואם אין רמה של שטר עם שני עדים לחוב כזה ברור שאין זה מועיל לגבי כתובה.