היתר עסקה כשאין נכסים ללווה

שאלה:

שלום,
האם מותר להיות במינוס בבנק למרות שאין בבעלותי נכסים מעבר לפקדות וחסכונות?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין כשלוקחים הלוואה בריבית עם היתר עסקה מטרת ההלוואה אך ורק לצורך עסקים ולא לצורך מחיה. יש פוסקים שהקילו שאם יש לו עסקים שמותר לו לקחת הלוואה מהבנק לצורך מחיתו, וטעם ההיתר שבמקום לבזבז את העסקים למחיתו הוא לוקח הלוואה מהבנק למיחתו ומשתף את הבנק בעסקים שיש לו. ולכן אסור לקחת הלוואה לצרכיו הפרטיים אם אין לו כנגד נכסים או עסקים. אבל אם לוקח כסף מהבנק לצורך עסק מותר לקחת גם אם אין לו נכסים כנגד.

בהצלחה.