לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגרלה – השתדלות, ראוי?

שאלה:

ראיתי את מה שעניתם פה לאנשים בעבר על השתתפות בלוטו וכד'.
שאלתי היא: האם השתתפות בהגרלה על סכום כסף גדול במכירה סינית של עמותה להכנסת כלה, (מעבר לצדקה שבזה) האם זה גם לא מהווה השתדלות, או בגלל שהסיכויים גדולים משמעותית מלוטו (אחד לכמה אלפים לעומת אחד לכמה מיליונים) אז זה יכול להיחשב השתדלות?

תשובה:

אין בזה ענין של השתדלות זה בכל מקרה סיכוי אפסי, ולא זו הדרך להשתדל בפרנסה, אבל זה בסדר גמור, ובמקרה שלך יש בזה גם מצוה של צדקה וזה מצויין.