קשר בין בני משפחה בעולם הבא

שאלה:

האם יש קשר בין הורים לילדים בעולם הבא?אם אין – אז מה עם כל הרגשות שיש ביניהם בעולם הזה? מה התכלית של זה אם זה קשר שאין לו עתיד? או שמא זה נושא שצריך פשוט להאמין שהשם עושה מה שהכי טוב.סליחה על השאלה אבל זה מטריד אותי.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע, אני יכול לומר השערות אבל זה לא מה שאתה מבקש. מה שכן ברור לי הוא שרצונות הנשמה בעולם הבא אין להם שום קשר עם כל מה שהאדם חווה בעולם הזה, שם כל הרצון השאיפה ההנאה היא רק להתענג על ה', זה השמחה ולהפך חלילה, וכל רצון ושאיפה אחרים שיש בעולם הזה לא תופסים שם מקום כלל. כך שאין טעם לדבר ולחשוב על כך, רק להאמין ששם הטוב הנצחי השורשי המהותי שאין לנו אפשרות אפילו לתארו ולגעת באפס קצהו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הוא שאל "מה התכלית של זה אם זה קשר שאין לו עתיד?" אז עניתי שהאדם יכול ללמוד מקשר בין בן לאב צורך העניין לקשר בינו לבין הקב"ה וקשר עם האמא לשכינה וכו'