מסירת דין לשמים

שאלה:

שלום וברכה, שאלה קשה…
מעניין אותי לדעת האם מותר לדתי לאיים על חילוני באופן רוחני, דהיינו.
״אם תעשה לי כך וכך , אתה הקב״ה כבר יכנס לתמונה…, ואז נראה מה יקרה״
או ״ אני מקפיד עליך, אם לא תבקש סליחה״
או ״אתה לא תראה ברכה , ויבוא היום שתבקש סליחה״

מצינו את הנביאים שהיו מאיימים ומרתיעים, וכן תלמידי חכמים בכל הדורות, עד שנאמר ״ והוי זהיר בגחלתן שלא תכוה, שנשיכתן נשיכת שועל, ועקיצתן עקיצת עקרב, ולחישתן לחישת שרף..״

המעניין הוא , שהרעיון של השתמשות בשם השם יתברך , יכולה להוות פחד אצל החילוני העויין, וע״י ההפחדה הזאת , אם אכן הקב״ה יראה לו סימנים כנגדו, הוא עלול מזה להתעורר ולחזור בתשובה?

או שעדיף שאדם ירא שמיים תמיד ישפיל את עצמו, לא ידבר ולא יאיים , ולא יראה שום כח של שמיים ששומר עליו ומאיים על השני, מה עדיף ? והאם יש בזה הלכה או שדיברו בזה חכמים?

תשובה:

שלום וברכה

יש אזהרה גדולה שלא למסור דין לשמים. כלומר, לומר אני מקפיד עליך זה בסדר [אני לא אוהב את הסגנון, אבל זה לא נכלל בבעיה של מסירת דין], אבל לבקש מה' שיפרע מהמתנכלים לך זה מסירת דין לשמים שהיא סכנה למוסר, כיון שאז מעשיו נבחנים האם אכן מגיע לו שיתערבו למענו…