ללכת עם תפילין ברחוב

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול האם מותר ללכת ברחוב עם תפילין בדרך לשחרית כשבדרך יש נשים לא צנועות וכו'
תודה מראש

תשובה:

יש מעלה גדולה להניח טלית ותפילין בבית, וללכת לבית הכנסת, כשמעוטר בטלית ותפילין.

אמנם יש שנמנעים מלעשות כן, מכיון שלפעמים בדרך עוברים ליד מבואות מטונפות ואז צריך שהתפילין יהיו מכוסים, ומי שלבוש בתפילין של ראש קשה מאוד לכסותו לגמרי, אמנם מי שנזהר ואינו עובר בתפילין מגולות ליד מבואות המטונפות, וודאי שראוי להניח בבית, וגם אותם שנמנעים מלהניח בביתם מהסיבות הנ"ל, ראוי להניח את התפילין כשמגיע לחצר של בית הכנסת, לפני שנכנס לבית הכנסת (במסדרון וכדומה), מפני שיש מעלה להיכנס לבית הכנסת כשהוא כבר מעוטר בטלית ותפילין.

למעשה ההנהגה הנכונה להניח בבית ולכסות היטב עם הטלית או הכובע, ועל אותן נשים להמנע ככל האפשר להסתכל.

מקורות

עיין ב"י ודרכי משה או"ח סימן כ"ה שהביאו בשם הזוהר הקדוש פרשת ואתחנן שכתב שיש עניין גדול ללבוש תפילין בבית וללכת כן לבית הכנסת. ועיין בשו"ע סימן כ"ה סעיף ב' שכתב שכך צריך לנהוג. ועיין שם במשנה ברורה סק"ח שכתב שאם עובר במבואות המטונפים, יניחם בחצר בית הכנסת.