הכשרת טאבון ביתי מבשרי לחלבי

שאלה:

רצפת הטאבון שלנו עשויה מאבן שמוט. בשלנו בטאבון מאכלי בשר לא ישירות על רצפת הטאבון אלא בתוך סיר. האם ניתן להעביר את הטאבון למצב חלבי ע"י שנסיק את הטאבון לטמפרטורה של 400 מעלות במשך שעה או יותר?

תשובה:

לכאורה כיון שלא אפיתם עליה ממש וזה גם לא נטרף, אלא רק נעשה בשרי, אפשר להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואז להסיק כך ולהכשיר, במקרה זה שלא נאסר אלא היתרא בלע, וגם זה רק ריחא, ודאי די בליבון קל, וכאן יתכן שזה מגיע אף ליותר מכך. רק לשים לב שגם האבן מגיע לחום זה ולא רק הטאבון…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אם יצליחו להגיע ל450 מעלות זה כבר ליבון חמור ואז אפילו להמתין ולנקות לא יהיה צורך כלל.
    ואפילו להכשרה לפסח יועיל לכתחילה הדבר ב-450 מעלות (שאז זה כתנור פירוליטי)

  2. לידיעתכם, רוב הטאבונים היום מגיעים ל 550 מעלות , בנוסף על מנת לתת טעם נוסף לאוכל מוסיפים לצד הגז הבוער עצים , כך שהכול נחרך .