אור המקרר שכבה באיסור בשבת

שאלה:

אם יש אדם שגר בבית חילוני וכיבו את האור של המקרר רק בשבת עצמה האם מותר לפתוח את המקרר?

תשובה:

מצד זה שכיבוי בשבת ולא לפניה אין איסור, כיון שאין כאן הנאה ישירה ממעשה שבת אלא רק הסרת מונע. הבעיה החשובה יותר, היא שבכל המקררים המודרניים הבעיה אינה רק אור!!! יש הרבה מאוד חיישנים המופעלים מידית בכל פתיחה וסגירה של המקרר, ולכן בדרך כלל יש צורך בהתקן שבת מיוחד שמלבד כיבוי האור גם מבטל את פעולת הכרטיס ומונע חיישנים אלו מלפעול. תפנה עם שם דגם המקרר שלך למשמרת השבת או למכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין, ותתעניין מה צריך לעשות.

מקורות:

על האןר שכבה בשבת באיסור, ראה כאן שיטות הפוסקים בזה בנדון דומה.