תפילה על כל דבר קטן

שאלה:

בס״ד
האם אני יכול להתפלל לרפואת אדם שביום יום סובל מבעיה שלא ממש מגבילה אותו כגון אדם שתפקודי הריאות שלו לא 100% ואם מביטים בו מהצד לא מבחינים בכך וכד׳?
וכשאני רוצה לברך אדם להצלחה אני מברך אותו ומזכיר את שם האב או שם האמא (למנהג האשכנזים)

תשובה:

שלום וברכה

1. בודאי להתפלל עליו, למה לא? יש טעות כביכול עם הקב"ה מדברים רק במצבים חמורים, בנוגע ליום יום "אנחנו מסתדרים לבד"… זה לא נכון, הקב"ה נותן הכל ואין כלום בלעדיו, ואם אתה חושש לאחר לעבודה תתפלל אליו שיתפנה הפקק בכביש, ושתמצא מקום חנייה וכו' וכו', כל דבר קטן אפשר לבקש מבורא עולם ומקיימים בזה מצות אמונה.

2. שם האם.