לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תביעה ייצוגית בחברה שגובה ריבית גבוהה

שאלה:

האם מותר לי לתבוע תביעה ייצוגית בערכאות חברה שנתנה לי משכנתא ולקחה ריביות הרבה יותר ממה שמותר בחוק (לפי העו"ד יש עוד כמה עילות לתביעה, האם זה משנה לגבי ההיתר / האיסור)?
ייש"כ

תשובה:

שלום וברכה,

אם החברה רימתה את הלווים ולקחה אחוזי ריבית יותר מההסכם של ההלוואה מותר לתבוע אותם בתביעה ייצוגית. אם החברה לא רימתה את הלקוחות אלא הודיעה מראש שההלוואה בתנאי ריבית יותר מהחוק אסור לתבוע אותם בתביעה יצוגית.

בהצלחה.

מקורות:

יש להקל בתביעה ייצוגית בערכאות רק במקרה שיש בסיס הלכתי לתביעה. כיון שלא ניתן לתבוע בבית דין רבני תביעה ייצוגית לכן יהיה מותר לתבוע בערכאות ראה כאן וכאן בהרחבה. ולכן חברה שמרמה את הלקוחות וגובה ריבית שלא כתנאי ההלוואה, כיון שיש לתביעה בסיס הלכתי יש להקל בתיעה בערכאות. אבל אם החברה לא מרמה את הלווים, אלא שהחוק לא מאפשר לקחת אחוזי ריבית גבוהים, אין איסור הלכתי בדבר, כיון שאפילו על חיובי תורה מועיל להתנות בדבר שבממון, ולכן אסור להגיש תביעה נגדם.