העברת חזן מתפקידו

שאלה:

שלום הרב,
הגיע לידי הוועד ורב ביה"כ מידע, ששליח הציבור (רווק) המשמש גם קורא בתורה, מחלל שבת ע"י התכתבות עם אישה במכשיר הנייד שלו . לאחר שיחה אם אותה אישה, היא אכן אישרה את הדברים שש"צ נמצא בקשר איתה ואף הראתה צילום מסך של התכתבות עימו בשבת (אותה שבת הוא לא נכח בקהילה). נוסף, העידה שהוא אינו חובש כיפה שעה שהם "יוצאים". לטענתה, אינה בקשר עימו כעת הואיל ומצאה במכשיר הנייד שלו התכתבויות עם נשים נוספות. האם לאחר שנשוחח עימו וע"פ דברי הרשב"א (חלק ה, רפג) ומרן בשו"ע (נג, כה) נוכל לבקש ממנו שיעזוב לאלתר משרתו ללא פיצוי כספי?

תשובה:

שלום וברכה,

חזן שנמצא בו פסול עברה יש להעבירו מתפקידו. וצריך שתהיה עליו עדות ברורה ולא רינון בעלמא. כמבואר בשו"ע שציינת. אותה אישה שמספרת עליו לא נאמנת ויש לחשוש שמא היא רוצה להצר צעדיו. אבל אם היא הראתה התכתבות מהפלאפון שלו וניכר לפי התאריך והשעה שנשלח בשבת מהפלאפון שלו, הרי זו ראיה ברורה שניתן לסמוך עליו ולסלקו מתפקידו. כמו כן אם ייראו בפלאפון שלה שהוא מתכתב איתה בדברים האסורים הרי זו הוכחה שעוסק בעריות ואין זה רינון בעלמא וניתן לסלקו על פי ראיה זו.

בהצלחה.