ברכת טלית ותפילין שפשט לצורך כניסה לשירותים

שאלה:

הפושט טלית ותפילין לפני הכניסה לבית הכסא האם חייב לברך עליהם לאחר צאתו כשלובש ומניח אותם שוב , לאשכנזים?

תשובה:

שלום רב

אכן כן. אדם שנכנס לשירותים, למנהג בני אשכנז חייב אחר כך לחזור ולברך על התפילין, וזאת, משום שאסור להכנס לשם עם התפילין וממילא הכניסה לשם נחשבת הפסק. אולם אדם שמסיר את הטלית אינו חייב לברך שוב [אף שיש בכך מחלוקת בין הפוסקים כמנובא בשו"ע סי' ח סעי' יג – יד], כיון שמעיקר הדין מותר להכנס עם ציצית לשירותים [אף שמקפידים לא להכנס לשם עם טלית שהיא מיוחדת לתפילה]. ראה משנה ברורה סי' כה ס"ק מז.

וראה כאן על מנהג הספרדים בזה, ועל החילוק לענין זה בין הנכנס לצרכיו או רק להטיל מי רגלים, שבזה גם אשכנזים לא יברכו שוב על התפילין.