תפילה

שאלה:

אם אני מניח תפילין בשש בבוקר ומיד מתפלל תפילת שמונה עשרה,האם יאצתי ידי חובה?תפילת עצמה בערך ב6.10 האם יאצתי?

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד גדול מאוד יצאת ידי חובת תפילת שמונה עשרה, אבל למה להתפלל כך? תתפלל בצורה מסודרת וגם אם זה יגרום לך איחור קצת ביציאתך מהבית מחמת הנץ המאוחר, עדיף להקדים ולהתפלל לפני הנץ, כמו שאגב עשית, ובלבד שתתפלל כהלכה. רק שים לב בלוח מתי זמן הנחת תפילין. חשוב הרי לזכור שמלבד חיוב שמונה עשרה יש עוד חיובים… ברכות השחר, פסוקי דזמרה, ברכות קריאת שמע, ובדודאי קריאת שמע שהיא מצוה מהתורה! [אני מקווה שקראת, אם לא, עשה זאת עכשיו שלא יעבור הזמן!].

הקדש משהו לנשמתך בבוקר ובעזרת ה' כל היום שלך יראה אחרת!