דיבורים בזמן ההרחקות

שאלה:

אני זוכה ללמוד ולקיים הלכות שלא היה לי בהן כל צורך עד כה.
לגבי הרחקות,לא ברור לי מה הגדר המדוייק של שיחות האסורות ביני ובין אשתי בימי נידתה.
האם באמת יש להמנע לחלוטין אפילו ברמז לדבר על יום הטבילה ולתכנן למשל יחד לאן נצא באותו ערב?
האם מותר להחמיא בדרך הרגילה?
מרגיש לי שצריך לחשוב על כל מילה כמה פעמים לפני שיוצאת מפי

תשובה:

שלום וברכה

אכן קשה לתת הגדרות מדוייקות בענין זה, כיון שזה משתנה מאוד מאדם לאדם ולפי הרגלי החיים, מה הוא דיבור של קלות ראש העשוי להביא להרגל דבר. ברור שמותר וחייבים להחמיא לאשה בימים אלו, עוד יותר מימי טהרה, בודאי מותר לתכנן לאן ללכת אם רוצים לצאת יחד בליל הטבילה, רק להזהר שלא יהיה באופן של קלות ראש וקירבה יתירה. וכל אחד יודע לפי הרגלי דיבורו עם אשתו, היכן זה כבר קירבה יתירה או קלות ראש.

חיים טובים ומאושרים!