עיון לפני טבילה

שאלה:

בס"ד

שלום לרב.

רציתי לשאול רק בשביל הספק.

אתמול טבלתי במקווה ועשיתי עיון בגוף אבל שכחתי איזור אחד .בעצם,
לא הסתכלתי בצורה מסודרת על ציפורני הידים וכפות הידים(ולא שפשפתי עם מברשת או עם קיסם בין הפינות של הציפורן לבשר .כמו שאני עושה בדר"כ)

אך מה שכן ,עשיתי אמבטיה במים חמים חצי שעה..ואחכ הידים שלי התעסקו הרבה זמן עם מים וניקיון.וגם די סמוך לטבילה גזרתי ציפורנים בידים כך שהיתה לי איזשהוא הסתכלות שם בצורה מהירה.
האם ניתן להניח שבזמן שגזרתי או שעשיתי עיון על הזרועות של הידים, אם היה איזה חציצה שמקפידים עליה היתי שמה לב?

תודה רבה לרב.

תשובה:

ניתן בהחלט להניח שזה היה בסדר ושראית הכל.

פעם הבא תעשי יותר בקפדנות, כרגע אין חשש.