טיקטוק – אתרים שאינם כשרים

שאלה:

יש אתר ושמו טיקטוק אתר מלא בזימה ותועבה עובד בשבת וכיפור יש בו יותר גויים מיהודים בעיקר ערבים ומלא בתמונות תועבה שאי אפשר להכנס שלא לראותם, האתר גם מלא בדרישות וברכות סודות והכל מכל כל דברי כל התורה שאפילו אם הדורש יכול לחסום בשבת עדיין רואים המון דרשות ודברי קודש בשבת, יותר מכך אני חושב ובטוח שבקרוב יכנסו לאתר הזה גם אלפי תלמידי ישיבה כי הם ירצו לשמוע את אבל ואחרים שעליהם הם שמעו על הפופולריות שלהם והלייקים שהם מקבלים והם יהיו חשופים לתמונות שציינתי ושאלתי היא האם מותר להשתמש באתר הזה למרות שאומרים שאם אחד חוזר בתשובה דיינו אבל מול זה חושפים תלמידי ישיבה ואחרים?

תשובה:

חלילה וחס להשתמש בזה, ואני בטוח שאדם שדואג שיהיה בביתו חסימה כשרה למחשב גם לא יכול להכנס לזה טכנית, ואם אתה יכול סימן שאינך מודע לחומרת הענין הזה. חז"ל אמרו בגמרא בבא בתרא שהעוצם עיניו מראות ברע נקרא רשע! כלומר, אדם שאינו עוצם עיניו הוא ודאי רשע, אבל גם מי שמביא עצמו לנסיון, יש לו בבית כזה אינטרנט והוא מתגבר ואף פעם לא גולש במקום שיכול לראות תמונה שאינה כשרה, גם הוא רשע!! למה אתה מביא עליך את הנסיון הזה?! דברים חמורים מאוד למדנו מדברי הגמרא אלו. לכן, לא רק שאסור להשתמש באתר הזה, גם אסור להחזיק מחשב שאינו חסום כהלכה, ומי שיש לו בני ישיבה בבית ודאי יודע את זה ודואג לזה אז מה החשש שלך שיכנסו לשם בני ישיבה? אין חשש. דאג לעצמך, וממך ילמדו וכך יעשו.

בשורות טובות.