טיפול שיניים לגבר אצל רופאה

שאלה:

בסד

לכבוד הרב שליט"א
יש לי ביטוח משלים מהקופ"ח עבור טיפולי שיניים, כך שזה יוצא יותר זול מבפרטי. אך דא עקא שיש להם זמין רק רופאת שיניים, האם מותר לי לטפל אצלה, כמובן אני מרגיש יכולת לשמור עצמי מהסתכלות כגון בעצימת עינים. האם יש בעיה הלכתית?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אף שלא מדובר במגע של חיבה ראוי להמנע, כי זה עלול להביא להרהורי עבירה. אם מדובר בנזק משמעותי ואתה חושב שתוכל לשמור על עצמך, אין בזה איסור, אבל זה רק בשעת הדחק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בודאי עדיף גבר, ותמיד אני תמה מדוע אנחנו כציבור צרכני גדול לא דורשים שבקופ"ח בשכונה חרדית יהיה גבר שלוקח דמים, אבל אם אין וזה הרי לא מגע של חיבה אז מה אפשר לעשות..