חלום על נפטר

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אבינו נפטר לא מזמן,
ידוע שחלומות הן חלומות
אך יש משהו שמעיק עליי עקב חלום שאחותי סיפרה שחלמה. בחייו אבי לא הזדקק לכסא גלגלים,
בחלומה ראתה את אבי על כסא גלגלים וביא ואמא עמדו לידו.אבא ז"ל ביקש מאחותי שתגרוב לו גרביים,ואחותי אומרת שראתה שיש חור בגרב אחת.מחילב אם בשאלה איננה מתאימה אך קשה לי להתעלם.מבקשת אם אפשר להתייחס.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני מסכים שחלומות שוא ידברון. אבל יכול להיות שיש כאן משהו, שנוגע אליכם. חז"ל אמרו "ברא כרעא דאבוה", כלומר הילדים הם הרגלים של האבא. הם אלו שמוליכים אותו בעולם העליון ממעלה אחת לשניה, ובלעדיהם אינו יכול כביכול ללכת שם. משום שאדם אחרי פטירתו אינו יכול לקיים מצוות, שום דבר, הזכויות שנוספות לו הן רק אלו שעושים צאצאיו. כל חיזוק לעילוי נשמתו, כל זיכוי הרבים, מצוה לימוד תהילים וכו' לעילוי נשמתו, זה מה שמקדם אותו ומוליך אותו. לכן החלום הזה על הנכות ברגלים כביכול קצת מזכירה לנו את הדבר הזה, לעשות חיזוקים לעילוי נשמתו.

בשורות טובות.