התרת נדר

שאלה:

אילו נדרים אין אפשרות להתיר אותם?
מה ההבל בין הפרת נדרים להתרת נדרים ומתי אפשר לעשות כל אחד מהם?
אם נדרתי על גדר שלא להגיע לידי איסור(לא על דבר אסור, אלא משהו שיש אפשרות שיגיע לידי איסור, כעין כמו פרישות לפי הרמח"ל, אבל בכללי אין בו איסור, למשל אתר אינטרנטי לעזרה בלימודים) האם אפשר להפר/להתיר נדר זה?
מתירים/מפרים נדרים ע"י פתח חרטה ואמירת מחול לך×3 פעמים?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

כללי התרת נדרים רבין עד מאוד ולא נוכל לפורטם כאן.

הפרת נדר זה משהו ספציפי בנדרי אשה שבעלה יכול להפר אותם [בתנאים מסויימים ובסוגים מסויימים של נדרים] כל השאר זה התרת נדרים.

נדר כזה ניתן להתיר בתנאי שיש פתח נכון, תפנה לרב בית הכנסת יהודי ת"ח שיסדר לך את הענין.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה,
    רב בית הכנסת חולה מאוד ולכן לא נעים לי לפנות אליו…
    אשמח לקבל ייעוץ על כך מכאן:
    הנדר שנדרתי כבר לא תקף כ"כ מבחינת צורך בו כי פשוט רציתי קצת להפסיק עם האתרים הללו שכבר השתמשתי בהם יותר מדי ולפעמים אף פרסומות וכד' לא תמיד צנועות…
    האתרים הם ויקיפדיה ויוטיוב אשר מלאים בתוכן איכותי שיכול מאוד לעזור לי בתקופת הלימודים אליה אני עומד להיכנס אולם לא חשבתי על דבר זה לפני שנדרתי את נדריי. האם ישנה אפשרות להתרה?
    תבורכו.

  2. אם יש שם דברים לא צנועים, אז למה לך… חייבים להתאמץ כדי להסתדר עם אינטרנט מסונן, עכ"פ אפשר למצוא פתח להתרה אבל חייבים שלושה ת"ח שיתירו. אנחנו לא עוסקים בכך.

  3. בויקיפדיה אין בעיה של צניעות, קראתי שם יותר מדי מרוב עניין ומצאתי את עצמי מבזבז יותר מדי זמן שם(בין אם אלו ערכים תורניים ובים חילוניים)
    ביוטיוב זה לא תמידי החוסר צניעות, אבל זה כמו יציאה לרחוב ישנה האפשרות שתראה דברים לא צנועים שם, אבל בכל זאת אנחנו יוצאים לשם.
    מה הכוונה בשלושה ת"ח שלא מספיק הדיוטות?

  4. הרחוב רחב ומאפשר הרבה יותר להזהר, כאן זה קרוב ומושך הרבה יותר, ויש שם את כל הזבל של העולם כולו, כל אחד יכול להעלות לשם מה שהוא רוצה, כמו כן ברחוב אין ברירה וכאן יש….
    לפחות אחד צריך שיהיה בקי בדיני התרת נדר.