הסכם זכיינות

שאלה:

שלום וברכה,
בחודש ספטמבר אשתקד חתמנו עם חברה בתחום הפיננסים על הסכם זכיינות. מאחר והחברה אינה עמדה בהתחייבותה בחוזה ולא מילאה את כל הסעיפים בחוזה וכן התרשלה בעבודתה הוחלט על הפסקת הזיכיון. משכך נגרם לנו נזק כלכלי רב וכעת דורשים לקבל פיצוי חזרה, הן על הכסף ששולם על הזכיינות והן על הפסדים כספיים שנגרמו.
מה דין תורה אומר במצב שכזה

תשובה:

שלום וברכה,

שאלתך צריכה דיון של שמיעת שני הצדדים – לכן כדאי שתפנו לדין תורה.

לגבי התביעה, אם החברה לא עמדו בתנאים ודאי שחייבים להחזיר את הכסף ששילמתם ולא קיבלתם תמורה. לגבי פיצוי על גרימת נזקין יש לדון כל מקרה לגופו ולראות את ההסכמים בחוזה. ולכן לא ניתן להשיב בלי ידעת כל הפרטים. וכאמור תפנו לתביעה בבית דין.

בהצלחה.