חזרה להודעה שנשלחה בשבת

שאלה:

שבוע טוב,
במקום עבודתי פרסמו הודעה ברשת חברתית לגבי מוצר של החברה ואנשים משאירים פרטים ואח"כ אני צריכה לחזור אליהם. האם מותר לי לחזור להודעות שאנשים השאירו בשבת כדי למכור להם את המוצר?
תודה רבה.

תשובה:

לאחר שעבר במוצאי שבת הזמן בו יכלו לעשות זאת במוצאי שבת, ניתן לחזור אליהם.

את לא נהנית ממעשה שבת, כיון שזה כבר מוצאי שבת, ורק האדם עצמו אסור ליהנות ממלאכתו לעולם, לאחרים זה מותר במוצאי שבת. ולגביהם לא ניתן לומר שזו הנאה ישירה שתהיה בכלל איסור זה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. וכמו שכבר דיברנו מספר פעמים, אי אפשר לקחת כמובן מאליו את זמן "בכדי שיעשה" כשמדובר ביהודי שהשאיר את הפרטים,רק כשזה גוי אז ודאי יש להקפיד לחכות את זמן "בכדי שיעשה"

  2. מדוע לא רלוונטי?
    מסתמא רובם או כולם יהודים שם, לא??
    ואם כן, לא בהכרח שיש לה להמתין ויכולה לפי דעות מסויימות מיד במוצאי שבת לחזור אליהם..