מלאכה לקטן ערב שבת בין השמשות

שאלה:

בס"ד

לכבוד הרבנים שליט"א

האם יש אופן להתיר לרמז לקטן בערב שבת בין השמשות לעשות מלאכה או להזיז מוקצה וכיו"ב.

יישר כח.

תשובה:

בודאי אסור, רק אמירה לנכרי לצורך מצוה התירו.

מקורות:

משנה ברורה רסא יז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1 האם זה גם כשהמלאכה לצרכו של הקטן?

    2 ומהו אם אני מרים אותו ומעביר אותו ליד המתג של התאורה בתקווה שידליק או יכבה ואיני אומר לו ולא רומז לו דבר?

  2. יש אומרים דווקא קטן שלא הגיע לגיל 3 עדין, אם שם אותו מול המתג והקטן מעצמו משחק ומדליק אז אין בעיה, אבל מעל גיל 3 כמדומני שהגאון הרב אופיר מלכא אוסר.
    ואני הקטן מוסיף שכל מה שמותר כמובן באופן שאינו "תוקע" את אפו של הילד ממש צמוד למפסק האור, שאז אולי ממש נחשב כציווי…